معرفی کامل دستگاه های بدنسازی و کاربرد آنها با تصویر

دستگاه های بدنسازی جزو اقلام ضروری مورد استفاده ورزشکاران حرفهای و مخصوصاً بدنسازان است. ورزش، جزو فعالیتهای اصلی زندگی است که باید بدون توجه به سن آن را انجام داد. یکی از روشهای فوقالعاده و محرک برای برآورده کردن نیازهای ورزشی روزانه، رفتن به باشگاه است. باشگاهها دارای دستگاهها و تجهیزات باشگاهی فراوانی هستند که میتوانند در بهبود تناسب اندام، گردش خون در بدن، تقویت اعتماد به نفس، سلامت روان، حفظ یا کاهش وزن کمک کرده تا بتوانید یک زندگی سالم داشته باشید.
انواع مختلفی از تجهیزات، دستگاهها و لوازم بدنسازی وجود دارد که میتوانند به شما کمک کنند تا عضلات مختلفی مانند کمر و پشت، قفسه سینه، عضله دوسر، سهسر بازو، باسن، عضلات شکمی و غیره را هدف قرار دهید. شما در یک باشگاه مجهز انتخابهای زیادی در اختیار دارید. به عنوان مثال، میتوانید از دستگاه پرس پا، دستگاه کرل نشسته، هالتر، دمبل، تردمیل، غلتک شکمی و غیره استفاده کنید.

معرفی تجهیزات بدنسازی
برخی مواقع، اگر اطلاعات لازم در مورد انواع دستگاههای بدنسازی نداشته باشید و آنها را نشناسید، تعداد زیاد تجهیزات باشگاهی ممکن است برای شما دلهرهآور باشد و دچار سردرگمی شوید!
البته دیگر نیازی نیست نگران این مسئله باشید، زیرا امروز ما یک راهنمای کامل تجهیزات ورزشی در مورد انواع دستگاههای بدنسازی و تجهیزات بدنسازی و همچنین مناطقی از بدن که این دستگاهها هدف قرار میدهند، به شما ارائه میدهیم. در این مقاله، ما به عناوینی همچون معرفی دستگاه بدنسازی با تصویر، لیست کامل دستگاه های بدنسازی، اسم دستگاه های بدنسازی، کاربرد دستگاه های بدنسازی، معرفی وسایل باشگاه بدنسازی، معرفی لوازم بدنسازی و تصویر دستگاه بدنسازی خواهیم پرداخت و تمامی اطلاعات لازم را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد.
ضمن اینکه، در کنار آشنایی با انواع دستگاههای بدنسازی، میتوانید با خرید برنامه تمرینی بدنسازی تمرینات بدنسازی و ورزشی خود را به بهترین نحو ممکن و بدون ریسک آسیب دیدن انجام دهید.
دستگاه های بدنسازی: دستگاههای تمرین سینه و بازو
در اولین گام معرفی دستگاه های بدنسازی، دستگاههای مربوط به تمرین سینه و بازو را به شما معرفی خواهیم کرد.
1. دستگاه پرس سینه
دستگاه پرس سینه (Chest Press Machine) قسمت بالایی بدن شما را هدف قرار میدهد. با استفاده از این دستگاه، شما به طور خاص قفسه سینه، عضله دوسر، عضلات پشت، ماهیچههای دالی و شانههای خود را هدف قرار داده و تمرین میدهید. نواحی موردنظر شما میتوانند به دلیل مدل پرس سینه و زاویهای که برای استفاده از آن نشستهاید متفاوت باشند. در اغلب مواقع، این دستگاه باعث میشود که تمرین به صورت یکنواخت در تمام قسمتهای بالایی بدن شما انجام شود.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه پرس سینه
2. دستگاه شیبدار نشسته
اگر میخواهید بر روی عضلات سه سر بازو کار کنید، دستگاه شیبدار نشسته (Seated Dip Machine) علاوه بر اینکه تمام مزایای نیمکتهای معمولی را به شما میدهد، مانع از این میشود که فرم و تعادل بدن خود را از دست بدهید. ورزشکارانی مانند پاروزنها، بازیکنان بسیبال، پاورلیفترها و بدنسازان میتوانند از این دستگاه استفاده کنند.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه شیبدار نشسته
3. دستگاه فلای سینه
دستگاه فلای سینه (Chest Fly Machine) قسمت سینه شما را تقویت کرده و امکان افزایش عضله در این ناحیه را فراهم میکند. این دستگاه یک جایگزین عالی برای کار کردن بر روی سینه بدون نیاز به قرار دادن وزنههای سنگین بر روی هالتر است. این دستگاه هم برای مبتدیان و هم برای ورزشکاران حرفهای مناسب است.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه فلای سینه
4. نیمکت پرس
از دیگر دستگاه های بدنسازی، نیمکت پرس (Bench Press) است که جزو تجهیزات محبوب باشگاه محسوب میشود. شما میتوانید با دراز کشیدن بر روی نیمکت از هالتر استفاده کرده و پرس سینه را انجام دهید. این نیمکت دارای پایهای برای قرار دادن هالتر بر روی آن است. علاوه بر هالتر، شما میتوانید از دمبل نیز استفاده کنید. این دستگاه بدنسازی، عضلات نیمتنه بالایی بدن شما مانند سینه، کمر و پشت، شانه و عضلات سه سر را هدف قرار میدهد

دستگاه های بدنسازی: نیمکت پرس
5. نیمکت پرس بالاسینه
نیمکت پرس شیبدار (Incline Bench Press) دقیقاً مشابه نیمکت پرس است. تنها تفاوت آن این است که در وضعیت شیبدار قرار میگیرید. نیمکت پرس شیبدار این امکان را به شما میدهد که با تغییر زاویه تکیهگاه پشت، قفسه سینه، عضله دو سر و شانههای خود را هدف تمرین قرار دهید.

دستگاه های بدنسازی: نیمکت پرس شیبدار
6. نیمکت پرس زیرسینه
نیمکت پرس سرازیر (Decline Bench Press) این امکان را به شما میدهد که در حالت دراز کشیده و سرازیر ورزش کنید. هنگام استفاده از این دستگاه، شما عضلات سه سر، شانهها، شکم و سینه را هدف قرار میدهید. این امر به شما این امکان را میدهد که مناطق خاصی از بدن را ایزوله کرده و بر روی هایپرتروفی تمرکز کنید.

دستگاه های بدنسازی: نیمکت پرس سرازیر
7. نیمکت قابل تنظیم
از مزایای استفاده از نیمکت قابل تنظیم (Adjustable Bench) این است که شما میتوانید آن را برای تمرین در هر زاویهای که دوست دارید تنظیم کنید. با استفاده از این نیمکت، عضلات سینه، پشت، سه سر، شانه و سایر عضلات پشتیبان خود را فعال میکنید.

دستگاه های بدنسازی: نیمکت قابل تنظیم
8. نیمکت وزنهزنی المپیک
یکی دیگر از دستگاه های بدنسازی، نیمکت وزنهزنی المپیک (Olympic Weight Bench) است. اگر یک ورزشکار حرفهای هستید و با وزنهها آشنایی دارید، باید برای تقویت بدنسازی خود از این نیمکت استفاده کنید. این نیمکت از فولاد مرغوب ساخته شده و برای نگهداری وزنههای سنگین طراحی شده است. همچنین به مربی اجازه میدهد که پشت دستگاه بایستد و شما را راهنمایی و پشتیبانی کند. بلند کردن حداکثر وزنه بر روی نیمکت وزنهزنی المپیک، عضلات دو سر، سینه و شانههای شما را هدف قرار میدهد.

دستگاه های بدنسازی: نیمکت وزنهزنی المپیک
9. نیمکت پریچر کرل (نیمکت بایسپ کرل)
اگر میخواهید به طور خاص بر روی افزایش عضله دو سر بازویی تمرکز کنید، میتوانید حرکات مجزا را با نیمکت پریچر کرل (Preacher Curl Bench) یا نیمکت بایسپ کرل (Bicep Curl Bench) انجام دهید. شما روی نیمکت نشسته و بازوهایتان را بر روی یک سطح اریب در مقابلتان قرار میدهید. سپس با استفاده از دمبل، هالتر یا هر وزنه دیگری، میتوانید تمرین چرخش دو سر بازو را انجام دهید.

دستگاه های بدنسازی: نیمکت پریچر کرل
10. دستگاه چرخش بازو
دستگاه چرخش بازو (Arm Curl Machine) کمی شبیه به دستگاه پریچر کرل است. تفاوت اصلی آن این است که دارای یک میله توکار برای کابل یا وزنه است. این دستگاه مقاومت ثابتی برای ساعد و عضله دو سر شما ایجاد میکند. عضله دو سر را ایزوله کرده و امکان حرکت کامل را فراهم میکند.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه چرخش بازو
11. دستگاه افزایش حجم عضلات بازو
دستگاه افزایش حجم عضلات بازو (Arm Extension Machine) یکی دیگر از دستگاه های بدنسازی است که این امکان را به شما میدهد تا به طور خاص بر روی عضلات سه سر خود تمرکز کرده و آنها را با استفاده از وزنههای مقاومتی تمرین دهید. برخی از این دستگاهها به شما این اجازه را میدهند که بر روی عضله دو سر خود نیز کار کنید.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه افزایش حجم عضلات بازو
12. دستگاه پرس سه سر بازو
شما میتوانید یک دستگاه پرس سه سر بازو (Triceps Press Machine) نشسته یا ایستاده تهیه کنید. در هر صورت، این امکان را به شما میدهد که به صورت مجزا و کاملاً کنترل شده، از وزنه برای عضلات سه سر بازو استفاده کرده و حجم آنها را افزایش دهید.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه پرس سه سر بازو
13. دستگاه افزایش حجم عضله پشت بازو
دستگاه افزایش حجم عضله پشت بازو (Tricep Extension Machine) به عنوان یک دستگاه کامل کننده فوقالعاده برای تمرین عضلات سه سر بازو عمل میکند. هدف این دستگاه انجام تمرینات کششی و تقویت بازوی شما است. شما بر روی این دستگاه نشسته، بازوهای خود را بر روی بالشتک مقابل خود قرار داده و حرکات کششی را بر روی ساعد و آرنج خود انجام میدهید.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه افزایش حجم عضله پشت بازو
دستگاه های بدنسازی: دستگاههای تمرین شانه
در دومین گام معرفی دستگاه های بدنسازی، دستگاههای مربوط به تمرین شانه را به شما معرفی خواهیم کرد.
1. دستگاه پرس شانه
دستگاه پرس شانه (Shoulder Press Machine) از تمام دستگاههای مختلف مربوط به تمرین شانه محبوبتر است. شما در حالت عمودی بر روی دستگاه نشسته و با استفاده از شانههای خود وزنههای سنگین را بلند میکنید. از مزایای این دستگاه این است که کنترل شده است و شما به راحتی میتوانید وزنههایی را بلند کنید بدون اینکه نگران افتادن آنها مانند هنگام استفاده از دمبل یا هالتر باشید.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه پرس شانه
2. دستگاه پرس بالای سر
دستگاه پرس بالای سر (Overhead Press Machine) با عنوان دستگاه پرس شانه نیز شناخته میشود. این یک دستگاه قدرتی است که این امکان را به شما میدهد تا با استفاده از یک میله یا دسته، وزنهها را بالای سر خود ببرید. در مقایسه با استفاده از وزنههای آزاد، این دستگاه بسیار متعادلتر بوده و به شما اجازه میدهد که با خطر آسیب کمتری بتوانید به طور مؤثری بر روی عضلات خود کار کنید.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه پرس بالای سر
3. دستگاه حرکت جانبی بازوها
دستگاه حرکت جانبی بازوها (Lateral Raises Machine) دارای وزنههایی است که هنگام حرکت دادن بازوها به طرفین توسط کابل کشیده میشود. برای حرکت دادن وزنهها، باید بالشتکهای چرخشی را بر روی بازوی خود قرار داده و بازوها را به سمت بالا و به دو طرف باز کنید. با استفاده از این دستگاه، ستون فقرات شما از حمایت زیادی برخوردار بوده و استرس سایر قسمتهای بدن کاهش پیدا میکند.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه حرکت جانبی بازوها
دستگاه های بدنسازی: دستگاههای تمرین پشت و کمر
در سومین گام از معرفی دستگاه های بدنسازی، دستگاههای مربوط به تمرین پشت و کمر را به شما معرفی خواهیم کرد.
1. دستگاه افزایش حجم عضلات کمر
دستگاه افزایش حجم عضلات کمر (Back Extension Machine) یا نیمکت هایپر اکستنشن (Hyperextension Bench) یا صندلی رومی (Roman Chair) این امکان را به شما میدهد که بر روی یک نیمکت و تکیهگاههای مچ پا به صورت زاویهدار به سمت پایین دراز بکشید و تمریناتی را با تمرکز بر روی افزایش حجم عضلات کمر خود انجام دهید.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه افزایش حجم عضلات کمر
2. دستگاه سیمکش پارویی
دستگاه سیمکش پارویی (Cable Row Machine) امکان انجام تمرینات ترکیبی را به شما میدهد. در هنگام تمرین، شما بر روی یک صندلی نشسته و دستههایی را که به یک کابل متصل هستند میکشید، و کابل نیز وزنهها را حرکت میدهد. عضلات به کار گرفته شده در این تمرین شامل قسمت فوقانی و میانی پشت، لتها، عضلات دو سر و پایین کمر است.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه سیمکش پارویی
3. دستگاه سیمکش زیربغل
یکی دیگر از دستگاه های بدنسازی، دستگاه سیمکش زیربغل (Lat Pull Down Machine) است که این امکان را به شما میدهد تا در حالی که نشستهاید، میلهای را که به دستهای از وزنهها متصل است، به سمت خود بکشید. این یک تمرین ترکیبی است که این امکان را به شما میدهد تا به طور خاص بر روی عضلات لت خود کار کنید.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه تمرین عضلات زیربغل
4. دستگاه GHD
اگر میخواهید بر روی عضلات پشت رانی خود کار کنید، دستگاه GHD این امکان را به شما میدهد که با استفاده از وزن بدن خود، این کار را به آرامی و کنترل شده انجام دهید. این یکی از چالشبرانگیزترین دستگاههای بدنسازی است، اما عرق کردن و سختکوشی نتیجه خواهد داد، زیرا با این دستگاه به راحتی نتایج را مشاهده خواهید کرد.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه GHD
5. دستگاه کشش به پایین
با استفاده از دستگاه کشش به پایین (Front Pull Down Machine) شما بر روی یک صندلی نشسته و دو دسته متصل به وزنههایی را پایین میکشید و با این حرکت، بر روی عضله بزرگ پشت خود کار میکنید. در این حرکت، عضلات پشت و کمر و کمی از عضلات دو سر بازو تمرین داده میشوند.

دستگاه های بدنسازی: دستگاه کشش به پایین
سخن آخر
در این مقاله، ما انواع دستگاه های بدنسازی را به شما معرفی کرده و به عناوینی همچون معرفی دستگاه بدنسازی با تصویر، لیست کامل دستگاه های بدنسازی، اسم دستگاه های بدنسازی، کاربرد دستگاه های بدنسازی، معرفی وسایل باشگاه بدنسازی، معرفی لوازم بدنسازی و تصویر دستگاه بدنسازی پرداخته و تمامی اطلاعات لازم را در اختیار شما ورزشکاران عزیز قرار دادیم. آشنایی با تجهیزات ورزشی و بدنسازی مخصوصاً برای افراد مبتدی که به تازگی تصمیم گرفتهاند به باشگاه بروند حائز اهمیت است، زیرا باید دستگاههای بدنسازی را به خوبی شناخته و موارد استفاده از آنها را بدانند تا بتوانند به درستی از آنها استفاده کنند.
در پایان، توصیه میکنیم که با خرید رژیم لاغری پیشرفت بدنتان را در عضله سازی و چربی سوزی سرعت بدهید و بهترین نتیجه را بگیرید.